Čokoláda podľa výrobcov 
Nie je tovar v kategórii

Podkategórie

  • Stephane Bonnat

    Malá rodinná čokoládovňa z mestečka Voiron vo Francúzsku, ktorá bola založená v roku 1884. Známa predovšetkým svojou „single-origin“ čokoládou, mliečnou čokoládou s extra vysokým obsahom kakaa, Bonnat je jedným z mála majstrov čokolády, ktorý vyrábajú mliečne čokolády s vysokým obsahom kakaa  až 65%.

    Výsledkom je krémová horká čokoláda, ktorá nemá horkosť a kyslosť typickú pre tmavé čokolády napriek tomu si ponecháva bohaté tóny tradičnej horkej čokolády. Ideálna čokoláda pre tých, ktorí sa nechcú rozhodovaťť, ktorú čokoládu majú radšej - mliečnu, alebo horkú.

    Spoločnosť Bonnat ako prvá navrhla tabulkové čokolády s obsahom kakaa 75%, kde každá čokoláda tohto typu je vyrobená z kakaových bôbov z inej krajiny. Dnes tento nápad napodobňujú ďalší výrobcovia čokolády.

  • Michel Cluizel

    Rodinná čokoládovňa z Normandie na severe Francúzska založená roku 1948 ponúka okrem iného unikátnu sadu plantážnych čokolád. Od roku 1997 Michel Cluizel systematicky vyhľadáva neobyčajné plantáže v krajinách, ktoré sú známe produkciou kvalitného kakaa. Nadväzuje s nimi dlhodobé obchodné vzťahy a platí im férové nadštandartné ceny. Vďaka tomu získava dohľad nad prvotriednou kvalitou kakaových bôbov.

    V roku 2012 získala čokoládovňa Michel Cluizel ocenenie "Entreprise du Patrimoine Vivant" (EPV). Ocenenie - značka "Entreprise du Patrimoine Vivant" (EPV) je ocenením a uznaním francúzskej vlády, ktorého cieľom je uctiť francúzske spoločnosti s tradičným know-how v excelentných priemyselných odvetviach. Ocenenie sa udeľuje na dobu 5 rokov výrobcom, ktorí sa usilujú o dosiahnutie vysokej úrovne výroby vo svojej profesii a produktoch. Tieto firmy sú zástupcami francúzskeho štýlu a ducha "Made in France".

  • Menakao

    Kakaové bôby z organických plantáží v údolí rieky Sambirano - to je prvotriedna, chuťovo bohatá surovina, ktorá sa používa na prípravu čokolád Menakao v malej rodinnej madagaskarskej čokoládovni Cinagra. Vrchný čokolatiér (a majiteľ čokoládovne) Shaheen Cassam CHENAY sa svojmu remeslu učil u majstra v odbore Francois Pralus. Nutné dodať, že poctivo.

    Odkiaľ názov Menakao? Mena znamená po malgašsky červená farba. Červená ako farba kakaa, červená ako farba pôdy, farba rieky Sambirano, odkiaľ kakaovníky pochádzajú. Kakaové bôby vynikajúcej kvality pestované podľa zásady "encadrement paysannal". Čo znamená, že sa postupuje podľa zásady dopestovať čo najkvalitnejšie kakaové bôby. Tablička čokolády vrátane jej obalu je naozaj nádherná. S tvorbou tohto radu čokolád pomáhala, nám už známa Chloe Doutre Roussel (El Ceibo) , ako konzultant na zloženie (recepty) čokolád a balenie čokolády. A môžeme konštatovať, že odviedla naozaj vynikajúcu prácu. 

  • Francois Pralus

    Rodinná čokoládovňa z mestečka Roanne blízko Lyonu vo Francúzsku, ktorá bola založená v roku 1955. Jej čokoládový bonbón Praluliné sa stal vyhľadávanou miestnou špecialitou.

    Francois Pralus produkuje celý rad vynikajúcich „single-origin“ plantážnych čokolád zo všetkých kútov sveta - je ojedinelá svojim rozsahom. Horúcu čokoládu Francois Pralus ocenili znalci čokolády Zlatou medailou na prehliadke Academy of Chocolate.

    Vrchný čokolatiér Francois Pralus sám seba nazýva "čokoládovým dobrodruhom" a pri svojich cestách za čokoládou precestoval snáď všetky krajiny sveta, kde sa kakaovník pestuje. Francois Pralus je čokolatiér ktorého netradičné nápady majú šmrnc a ktorý si vyslúžil už hromadu najrôznejších ocenení ako napríklad "Grand Prix du Festival International du Chocolat" či "Grand Prix d'Excellence International du Chocolat."

  • Chocolate Hill

    Čokoládovňa sa venuje tzv. produkcii bean-to- bar. To znamená, že čokoládu vyrábajú priamo z kakaových bôbov. Čokoládové bôby pochádzajú z konkrétnej plantáže. Aktuálne využívajú odrodu bôbov Criollo, ktorej podiel je na celosvetovej produkcii nižší ako 2%.

    Ide tak o veľmi vzácnu odrodu, ktorá je najkvalitnejšie, ale zároveň aj najdrahšie. Jej chuť je veľmi špecifická a rafinovaná - s výraznými ovocnými chuťovými tónmi. Pre väčšinu ľudí, ktorí ju prvýkrát vyskúšajú, je dokonca veľmi prekvapivá.

    Čokoládu spoznáte veľmi jednoducho. Do každej tabuľky čokolády vkladájú kakaový bôb. Môžete sa tak zoznámiť s hlavnou surovinou v jej prirodzenej podobe. A môžete ju samozrejme aj ochutnať.

  • Naive

    Inovatívna litovská čokoládovňa Chocolate Naive v sebe snúbi precíznosť a nápaditosť. Koho by napríklad napadlo skombinovať horko-mliečnu čokoládu so sušenými hríbmi? Vrchný čokolatiér a majiteľ Domantas Užpalis vie prekvapiť ...

    Suroviny sú prvotriedne, kakaové bôby nakupujú priamo od vybraných farmárov a platia im nadštandardné ceny - minimálne o 40% viac než je aktuálna cena na trhu. Farmári s ktorými spolupracujú musia dodržiavať princípy trvalo udržateľného hospodárenia a všetky suroviny sú v Bio kvalite.

  • Jean Galler

    Mnohí odborníci na čokoládu považujú  Mini Bars za najlepšie plnené čokolády na svete. Jedná sa o unikátny gastronomický výrobok, ktorý spája silu a jemnosť čokolády.Čokoládové tyčinky Galler prinášajú pôžitok všetkým milovníkov čokolády  od roku 1976. Čokoládové tyčinky Galler  vyrábané iba z ušľachtilých prírodných surovín bez umelých arómfarbív či konzervantovtypický výrobok Jeana Gallera.

Tento produkt bol pridaný do porovnania produktov!