Poznáte prvý recept na horúcu čokoládu?

Poznáte prvý recept na horúcu čokoládu?

pohár na čokoláduV roku 1631 vyšiel prvý recept na čokoládový nápoj v Španielsku od Antonia de Ledesma Colmenero, andalúzskeho lekára, v jeho knihe Curioso Tratado de la naturaleza y calidad del chocolate (Podivuhodné pojednanie o povahe a kvalite čokolády ). Jednalo sa o prvú prácu, ktorá sa  zaoberala výhradne čokoládou a kakaom.

Don Antonio žil nejakú dobu v Karibiku. Vzhľadom k tomu, že bol lekár venoval veľkú pozornosť diétnym aspektom čokolády a zameriaval sa na psychické aj fyzické účinky nápoja. Hovoril: "Čokoláda je zdravá. je to afrodiziakum. u žien spôsobuje plodnosť a uľahčuje pôrod, atď, atď"

Ingrediencie receptu na prípravu nápoja boli:

"Vezmite sto kakaových bôbov, dve chili, hrsť semien anízu a dve vanilky (môže byť nahradená dvomi na prášok rozdrvenými Alexandrijskými ružami ), dve drachmy škorice, jeden tucet mandlí a rovnaké množstvo lieskových orechov, pol libry bieleho cukru a dostatok annatta, aby mal farbu. A tuto hľa máte kráľa čokolády. "

Naše horúce čokolády nájdete tu

Napíšte nám

*
**Nie je zverejnené
*URL stránky s http://
*
Tento produkt bol pridaný do porovnania produktov!