China Milky Oolong

O tomto čaji sav Číne rozpráva legenda, ktorá hovorí, že sa raz  Mesiac zamiloval do Kométy, ktorá prechádzala nočnou oblohou. Kométa, pretože všetky kométy majú tento osud, však len preletela, zhorela a zmizla z oblohy. Mesiac vo svojom veľkom smútku spôsobil veľký vietor v údoliach, kde sa pestoval čaj a zapríčinil rýchly pokles teploty. Druhý deň ráno miestny zberači čaju prišli zberať čerstvé čajové lístky. Na ich veľké prekvapenie pri spracovaní čajových lístkov sa vyvinul mliečny milky oolongcharakter čaju, ktorý bol pripísaný materskému rysu starého Mesiaca.Toľko legenda.

Ako však vieme mnohé legendy majú svoje racionálne jadro. Tak teda ako sa vyrába Milky Oolong (Mliečny oolong) ?

Milky Oolong patrí medzi polofermentované, či správnejšie polooxidované, čiastočne oxidované čaje. Mliečna chuť tohto čaju je výsledkom náhleho zníženie teploty okolitého prostredia v čase zberu čaju.

V priebehu rokov výrobné metódy zostali z väčšej časti nezmenené  aj keď niektoré aspekty, ako je napríklad zničujúce zníženie teploty - boli automatizované a regulované. Čajové lístky sa zberajú z čajových záhrad ležiacich medzi 500 - 1200 metrami nad morom a čaj sa vyrába od marca do decembra. Čajové lístky sa sušia v klimatizovaných miestnostiach, kým sa nedosiahne požadovaná úroveň oxidácie. Oxidovaný čaj sa potom preosieva, triedi a naparuje nad ohňom. Nakoniec sa čaj suší a znovu triedi, aby boli balené len tie najkvalitnejšie lístky.

Milky Oolong sa vyrába v relatívne malých množstvách, v skutočnosti je vyrobených len 80.000 kg tohto čaju a asi 60.000 kilogramov je určených na vývoz.

Tento produkt bol pridaný do porovnania produktov!