Ránhoj horský - Mursalský čaj

Mursalský čaj sú steblá Ránhoja horského. Spôsob balenia čaju v celých kusoch zaručuje, aby sa všetky pozitívne účinky a lahodná chuť čaju dostali až ku konečnému zákazníkovi.

Ránhoj horskýMursalský čaj neobsahuje teín a preto sa môže piť i vo väčšom množstve. Obsahuje množstvo látok, ktoré pozitívne pôsobia na organizmus, stopové prvky a minerály (napr. Na, K, Zn, Mg, P, Si, Al, Fe, Cu, Selén, éterické oleje, fenoly).

 Podrobné vedecké výskumy Ránhoja horského (Sideritis scardica) a látok v ňom obsiahnutých, preukázali protizápalové, antimikrobiálne, antibakteriálne a antireumatické účinoky. Používa ako uvoľňujúce činidlo pri bronchitíde a bronchiálnej astme, angíne, proti bežnému prechladnutiu a emfyzému pľúc.

Mursalský čaj sa odporúča piť pri nasledovných ochoreniach:

  •     pri srdcovo-cievnych ochoreniach (napomáha pri vysokom krvnom tlaku)
  •     pri ochoreniach priedušiek (bronchitíde, astme, podporuje vykašliavanie)
  •     pri ochoreniach močových ciest a prostaty (čaj je močopudný) a pri problémoch s chudokrvnosťou
  •     čaj je vhodný piť pri obličkových kameňoch (napomáha k šetrnému vylučovaniu kameňov z organizmu)
  •     v ľudovom liečiteľstve sa používa pre jeho protizápalové účinky a podporu hojenia rán
  •     pre vysoký obsah selénu je čaj aj silný antioxidat a preto vhodný piť na očistu organizmu
Odporúčaný návod na prípravu Mursalského čaju:
Celé 1 steblo Ránhoja horského vložiť do 250 ml vody, nechať zovrieť a 5 minúť variť na miernom ohni.

Pre prípravu väčšieho množstva čaju je vhodné použiť 3 steblá na 1 liter vody.V pripade potreby je možné čaj dosladiť medom.Čaj je potrebné skladovať na suchom a dobre vetranom mieste.

Tento produkt bol pridaný do porovnania produktov!