Viete, že ak zelený čaj...

Ak zelený čaj prvýkrát lúhujeme pri teplote okolo 70°C, relatívne viac kofeínu a antioxidantov sa uvoľní v druhom náleve.  Ak lúhujeme teplejšou vodou okolo 85°C a viac, extrahuje sa viac polyfenolov počas prvého nálevu.
zelený čaj
Teda teplota vody a doba lúhovania sú rozhodujúcimi faktormi pri príprave jednotlivých nálevov.Vzhľadom na tieto závislosti si môžeme pripravovať čaj s rôznym zložením podľa vlastného uváženia.

Pamätajte, že polyfenoly obsiahnuté v zelenom čaji, najmä epigallokatechín gallát, sú hlavnými antioxidantmi, ktoré sa nachádzajú v zelenom čaji. Ochrana životných funkcií, ich antioxidačný a protizápalový účinok  bol mnohokrát vedecky preukázaný.

Polyfenoly taktiež chránia pred niektorými druhmi rakoviny, srdcovými ochoreniami, diabetes a neurodegeneratívnymi chorobami.  Taktiež sa predpokladá, že polyfenoly chránia pred škodlivými účinkami kofeínu.
Je známe, že ak sa konzumuje kofeín v primeranej miere, najmä ak je súčasťou nápojov,  napr. zeleného čaju, je kofeín pre zdravie užitočný.

Tento produkt bol pridaný do porovnania produktov!