Torrone - Croccantino

Torrone z Benevento (pozn. okres v provincii Kampánia) je dokladom dlhej tradície , symbolu krajiny a jej obyvateľov. Malé mestečko San Marco nachádzajúce sa v provincii Kampánia je známe v celom Taliansku, ale aj v Európe, USA a Kanade. croccantino

Výroba torrone a iných kulinárských lahôdok tu má tradíciu už od roku 1891. Torrone zo San Marco je dokladom dlhodobej tradície , symbolom krajiny a remeselnej zručnosti obyvateľov ako aj originality ich výrobkov.

Pomenovanie torrone pochádza pravdepodobne z latinského torréo, rrés, rrui, stum, čo znamená pražené, pečené, nakoľko základnou ingredienciou torrone sú pražené oriešky, alebo mandle. med, vajcia a lieskové orechy. Torrone je známe už od dôb Rimanov, ktorí ho nazývali " cupedia ", čo by sme mohli preložiť ako neviazaná túžba po delikátnom jedle.

Torrone sa rozšírilo najmä v sedemnástom storočí a to v troch základných variáciách.

Il Perfetto Amore (Perfektná láska)sa skladala z medu, vaječných bielkov, orieškov a pokryté väčšinou čokoládou, citrónom, alebo kávou.

Il Granito (Zrnité)obsahovalo taktiež med, vaječné bielka a oriešky natiahnuté do dlhých konfet a posypané zrnitým cukrom. Od cukru sa odvodzuje aj názov.

Il Torrone del Papa (Pápežov nugát) sa skladal z roztopeného cukru, píniových orieškov a trochy ovocného sirupu. Všetko spracované tak, aby samozrejme bolo veľmi chutné, ale aj veľmi mäkké vzhľadom na vek pápeža.

Zo slávnych torrone môžeme ešte spomenúť Il Torrone della Regina (Kráľovnin nugát), ktorý bol svojou konzistenciou podobný Pápežovmu nugátu. Rozšírený a obľúbený bol aj Il Torrone Perfetto (Perfektný nugát), ktorý bol zložený z veľmi jemného bieleho medu, vajec, mandlí z provincie Púlia a varil sa 8 hodín pri nízkej teplote.

Výrobný proces
croccante San Marcocroccante San Marco 2croccante San Marco 3croccante San Marco 4croccante San Marco 5croccante San Marco 6croccante San Marco 7

 

Croccantino San Marco dei Cavoti tvoria vybrané, vysoko kvalitné prírodné suroviny, ktoré sú ručne spracovávané. Pri výrobe sú zachovávané tradičné postupy a len niektoré časti procesu výroby sú mechanizované.

Prvým krokom je premena cukru na karamel varením v medenom kotli pri vysokej teplote. ( používa sa rovnaký typ , aký býval používaný v minulosti ) V ďalšom kroku sú opražené mandle a lieskové orechy zmiešané s karamelom pri udržovaní presnej teploty zmesi. Výsledkom je chrumkavé croccantino. Ešte teplé croccantino sa vyvaľká na súdržnú hmotu a nareže do požadovaného formátu. Potom sa nechá narezaná hmota odpočinúť jeden deň. Takto získané chrumkavé kúsky sú umiestnené na bežiacom páse a pokryté špeciálnou extra horkou čokoládou s obsahom 72% kakaa. Celý proces výroby je ukončený ochladením a balením.


Tento produkt bol pridaný do porovnania produktov!