
Francois Pralus Chuao 75%
Jedna z najslávnejších odrôd sveta v elegantnom balení z dielne Francois Pralus.
Ochrana osobných údajov v zmysle smernice GDPR
Rýchle dodanie overenými dopravcami
Vrátenie objednávky vybavujeme do 14 dní.
Horúca čokoláda, ktorú Vám ponúknu len v niekoľkých najvyhlásenejších parížskych kaviarňach. Čokoláda, ktorá oslnila porotu na Akadémii Čokolády v roku 2009 natoľko, že im nezostalo než jej udeliť zlatú medailu.
Francois Pralus pripravil túto 75% čokoládu z vybranej zmesi kakaových bôbov z Madagaskaru v BIO kvalite. Čokoláda má formu prášku pre ľahké rozpúšťanie a je balená v štýlovej plechovej dóze.
Recept na 1 šálku horúcej čokolády:
50g čokolády (2 vrchovaté polievkové lyžice), 1 hrnček smotany alebo mlieka (1-2 decilitre). Nalejte smotanu alebo mlieko do hrnčeka a rozpustíme čokoládu nad miernym plameňom. Potom jemne zahrievajte až sa dostane do varu. Krátko povarte 1-2 minúty za stáleho miešania, až čokoláda dosiahne príjemnú hladkosť a hustotu. Nechajte mierne vychladnúť na teplotu vhodnú na pitie a potom servírujte. Čokoládu je vhodné variť vo vodnom kúpeli, aby sme zamedzili prípadnému pripáleniu.
Získané ocenenia z medzinárodných súťaží:
zlatá medaila, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Unflavoured Drinking Chocolate
Zloženie:
nesladený kakaový prášok, obsah kakaovej sušiny (z Madagaskaru) 75%, čisté kakaové maslo, cukor, GMO, neobsahuje sójový lecitín. Môže obsahovať stopy orieškov a mlieka.
Výnimočná kvalita surovín:
Francois Pralus rád cestuje a kakaové bôby si osobne vyberá u pestovateľov. Na výrobu čokolády používa len čisté kakaové maslo bez akýchkoľvek prímesí rastlinných tukov, a trstinový cukor namiesto cukru repného. Nikdy nepoužíva vanilku, vanilín, ani umelé arómy, Všetky výrobky sú 100% bez prítomnosti geneticky modifikovaných organizmov.
Hmotnosť a rozmery:
250 g - plechová dóza, 115 x 120 x 55 mm
Rodinná čokoládovňa Francois Pralus vyrába výnimočnou čokoládu už od roku 1955. Nachádza sa v mestečku Roanne vo Francúzsku.
Academy of Chocolate bola založená v Londýne v roku 2005. Okrem hodnotenia kvality čokolád nasledovanom každoročným udeľovaním cien je jej hlavným cieľom motivovať výrobcov čokolády k trvalo udržateľnému férovému obchodu.
Krajina pôvodu:
Tovar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Availability |
Dodávame do 48 hodín, max. 10 dní.
|
Dodávame do 48 hodín, max. 10 dní.
|
Dodávame do 48 hodín, max. 10 dní.
|
Dodávame na objednávku, dodanie max. 7 pracovných dní.
|
Cena |
8,82 €
|
9,20 €
|
9,35 €
|
11,41 €
|
Popis |
Jedna z najslávnejších odrôd sveta v elegantnom balení z dielne Francois Pralus. |
|||
Priemerné nutričné hodnoty |
na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100g |
Energetická hodnota |
2427 kJ / 585 kcal | 2449 kJ / 589 kcal | 2364 kJ / 571 kcal | 2448 kJ / 585 kcal |
Tuky |
44 g | 43 g | 44 g | 44 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny |
28 g | 27 g | 28 g | 28 g |
Sacharidy |
33 g | 38 g | 24 g | 33 g |
z toho cukry |
26 g | 27 g | 2 g | 26 g |
Bielkoviny |
9,4 g | 9,4 g | 12 g | 9,4 g |
Soľ |
stopové množstvo | 0,17 g | stopové množstvo | 0,01 g |
Pôvod kakaových bôbov |
Venezuela | |||