Madagaskar 63% čokoláda so soľou & kakaovými bôbmi

7,64 € (101,92 € za 1 kg)
S DPH

Dodávame do 48 hodín, max. 10 dní
  • Ochrana osobných údajov v zmysle smernice GDPR
    Ochrana osobných údajov v zmysle smernice GDPR
  • Doprava a doručenie overenými dopravcami
    Doprava a doručenie overenými dopravcami
  • Vrátenie objednávky vybavujeme do 14 dní.
    Vrátenie objednávky vybavujeme do 14 dní.
Popis

63% horká čokoláda dochutená morskou soľou z Madagaskaru a kúskami pražených kakaových bôbov. Čokoláda je pripravená z kakaových bôbov odrody Trinitario pestovaných v údolí rieky Sambirano na Madagaskare.

Chrumkavé kúsky kakaových bôbov prinášajú robustný, rustikálny dotyk, ktorý krásne sa spáruje s čerstvou sviežosťou a tónmi červeného ovocia. Zrnká morskej soli obohacujú a predlžujú zážitok.

Obrázok na obale ťokolády zobrazuje ženu Tanala. Ľudia Tanala, ktorých meno znamená "obyvatelia lesa", obývajú husto zalesnený juh od ostrova, medzi pobrežnou oblasťou Betsilea a vysočinou Antemoro.

Táto skupina obyvateľstva žije takmer výlučne z lesa. Poľovníctvo, zber rastlín a divokého medu, ako aj rezanie dreva, pestovanie kávy a pestovanie ryže v oblastiach vyčistených ohňom (tavy) poskytujú obyvateľstvu lesa väčšinu toho, čo potrebujú. Ľudia Tanala praktizujú tradičnú medicínu, pričom niektorí liečitelia dokážu identifikovať a využívať liečivé vlastnosti rôznych rastlinných druhov.



Ocenenie z medzinárodných súťaží:

  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2013
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2012


Cena "Great Taste Award," je ekvivalentom filmových Oskarov vo svete gurmánov. Britská asociácia "Guild of Fine Food" ju každoročne udeľuje tým najkvalitnejším a najchutnejším potravinovým výrobkom v príslušnej kategórii.

ZLOŽENIE: kakaová hmota (kakaová sušina min.63%, čisté kakaové maslo), cukor, kúsky pražených kakaových bôbov, sójový lecitín, morská soľ. (Môže obsahovať stopy orechov, mliečne a vaječné bielkoviny, lepku a búrskych orieškov.)

Výnimočná kvalita surovín:
Na prípravu čokolád Menakao sú používané boby z vybraných plantáží z údolia rieky Sambirano na Madagaskare, kde sú kakaovníky pestované bez použitia pesticídov a umelých hnojív. V čokoládach tiež nenájdete žiadne umelé arómy ani vanilín.

Hmotnosť a veľkosť:
75 g, 189 × 104 × 10 mm

Čokolády Menakao sú vyrábané v čokoládovni Cinagra na Madagaskare, ktorá vyrába výnimočnú čokoládu od roku 2006.

 

Krajina pôvodu: Menakao čokoláda z Madagaskaru

Detaily produktu
MKTC07

Dátový hárok

Priemerné nutričné hodnotyna 100 g
Energetická hodnota2501,61 kJ/ 597,5 kcal
Tuky41,82 g
z toho nasýtené mastné kyseliny10,8 g
Sacharidy44,28 g
z toho cukry39,4 g
Bielkoviny11 g
Soľ0,11 mg

Prihlásiť sa

Naša ponuka

Váš košík

Vo vašom košíku už nie sú žiadne položky