Organická (BIO) čokoláda

Organická čokoláda je zdravšia pre poľnohospodárov.
Za každou tabličkou čokolády sú dva kľúčové poľnohospodárske produkty: kakaové bôby a cukor. Bežná čokoláda používa produkty, ktoré sa môžu pestovať pomocou chemických hnojív, pesticídov, herbicídov a pod. Tieto chemikálie sú spojené s mnohými negatívnymi účinkami na zdravie. Organická čokoláda však znamená, že kakaové bôby a cukor sa vyrábajú bez použitia týchto škodlivých chemikálií. Namiesto toho poľnohospodári používajú biodynamické a organické hnojivá a látky, čo je  lepšie tak pre plodiny, ako aj pre poľnohospodárov bez ohrozenia ich zdravia.

Organická čokoláda je lepšia pre životné prostredie.
Chemikálie, ktoré sa podieľajú na pestovaní kakaových bôbov a cukru pre klasickú čokoládu, majú tiež negatívny vplyv na životné prostredie. Pesticídy, fungicídy a herbicídy sú určené na ničenie nežiaduceho hmyzu a rastlín, ale zvyčajne končia elimináciou dôležitých komplementárnych druhov z fariem, čo odstraňuje krehkú rovnováhu miestnych ekosystémov. Organická čokoláda vyrobená z kakaových bôbov a cukru sa pestuje bez syntetických chemikálií. Organické metódy sú dobré pre biodiverzitu, ekosystémy a životné prostredie.

Organická čokoláda je lepšia pre spotrebiteľa!
Pri výbere organickej čokolády sa rozhodnete jesť potravinu, ktorá je vyrobená bez syntetických pesticídov, hnojív, herbicídov a iných chemikálií. Prečo konzumovať pridané chemikálie konvenčnej čokolády, keď nemusíte? Vychutnajte si čokoládu vyrobenú z kakaa a cukru pestovaného s malými farmármi.

Menu
Zatvoriť
Košík
Zatvoriť
Späť
Účet
Zatvoriť