Kakaové bôby Chuao

Chuao je malá dedina nachádzajúca sa v severnej pobrežnej oblasti Venezuely, ktorá bola založená v 16. storočí. Obec je známa svojimi kakaovými plantážami, Diablos danzantes a San Juaneras. Obec je obklopená horami a hustými dažďovými pralesmi na juhu a na severe Karibským morom. Neďaleko sa nachádza národný park Henri Pittier, najstarší národný park vo Venezuele, ktorý vznikol v roku 1937. Do Chuao nie je možné prísť po ceste - neexistuje. Návštevníci musia prísť loďou z mesta Puerto Colombia pozdĺž pobrežia alebo pešo, prechádzajúc horami  z mesta Turmero v blízkosti chuaomesta Maracay.

Kakaové plantáže Chuao plantáže existujú viac ako 400 rokov, kde rastú kakaovníky odrody Criollo a jeho hybridy. Kakové bôby Chuao sú vysoko kvalitné a považujú sa za najlepšie kakaové bôby na svete spolu s kakaovými bôbami  Porcelana Blanca z jazera Maracaibo. ktoré sú mimoriadne vzácne a oslavované pre svoju sviežosť.

Kakaové bôby z obidvoch oblastí sú najdrahšie kakaové bôby na svete 

Región Chuao je ohraničený horami, ktoré znižujú kontakt s ľuďmi a hmyzom z iných oblastí. Sotva 20 ton kakaa je k dispozícii každý rok. V novembri 2000 získali kakaové bôby Chuao označenie pôvodu pod názvom Cacao de Chuao, čo pestovateľom umožňuje rokovať o vyšších cenách a prilákať investície.

Odborníci súhlasia s tým, že vysoká kvalita kakaových bôbov Chuao je nie len kvôli genetickej odrode kakaovníkov, ktorá rastú na plantážach, ale aj kvôli intenzívnej práci spoločnosti La Empresa Campesina z Chuao pred zberom, počas zberu kakaových bôbov ako aj po zbere.

Empresa Campesina z Chuao je dcérska spoločnosť a jediná organizácia s právom zberu na plantážach Chuao. Ich spôsoby hospodárenia, fermentácie a sušenia boli odovzdávané z generácie na generáciu, a preto vysoká kvalita kakaových bôbov Chuao zostáva v priebehu rokov konštantná.

Od roku 2014 spoločnosť La Empresa Campesina z Chuao má exkluzívne partnerstvo so spoločnosťou Tisano - The Cacao Company a prostredníctvom tohto partnerstva spolu s výrobcami čokolády ako Roszavolgyi Cscokolade, Soma Chocolatier, Patrice Chapon, Pierre Marcolini, Alain Ducasse, Raoul Boulanger a Idilio, zaviedli osvedčenie o vysledovateľnosti, aby sa zabezpečilo, že iba kakaové bôby, ktoré boli zozbierané v obci Chuao, sa dostanú do čokoládových tabuliek, ktoré sa uvádzajú na trh s pôvodom  Chuao. Tento certifikát vysledovateľnosti priraďuje každému výrobcovi čokolády 1 020 kg za zber a jedinečné sériové číslo.

Prihlásiť sa

Naša ponuka

Váš košík

Vo vašom košíku už nie sú žiadne položky