Chuao 75%
jedna z najslávnejších odrôd sveta z dielne Francois Pralus.
-
Ochrana osobných údajov v zmysle smernice GDPR
-
Doprava a doručenie overenými dopravcami
-
Vrátenie objednávky vybavujeme do 14 dní.
Jedna z najslávnejších odrôd sveta v elegantnom balení z dielne Francois Pralus. Plantáž Chuao vo Venezuele má veľmi malú produkciu, ale bôby tu pestované sú medzi výrobcami delikátnej čokolády veľmi žiadané a preto je produkcia väčšinou vopred predaná. Táto 75% čokoláda je chuťovo mimoriadne bohatá a zaujímavá, s krásnou rovnováhou medzi horkými zemitými tónmi a kyselkavými tóny ovocnými. Čokoláda má dlhý chuťový dozvuk.
Na západ od Caracasu vo Venezuele leží mystická dedina. Dostanete sa tam iba loďou. Dedina Chuao je zo severnej strany obklopená tropickým pralesom a z juhu Karibským morom. Po celé generácie bolo kakao tu pestované oceňované pre svoje nevšedné kvality.
Unikátna kombinácia pôdy a mikroklímy, starobylé know-how, a tradičná metóda sušenia robí z tohto kakaa z rodiny Criollo najžiadanejšie kakao sveta. Malá produkcia robí toto kakao vzácnym a my sme hrdí na to, že vám ho môžeme ponúknuť. Táto čokoláda má dlhý dozvuk na poschodí, jemne vyváženú horkosť s kyslosťou a zemité chuťové tóny.
Získané ocenenia z medzinárodných súťaží:
- strieborná medaila, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategória "Bean to Bar Best Dark Bar"
Recenzia na čokoládu - Chocolate Reviews: Pralus Chuao 75% (v angličtine)
Zloženie: 75% kakao, cukor, čisté kakaové maslo, sójový lecitín (GMO free - bez geneticky modifikovaných organizmov). Môže obsahovať stopy orechov a mlieka.
Hmotnosť a veľkosť: 100 g
Uchovávajte na chladnom suchom mieste medzi 16 a 18 ° C.
Francois Pralus rád cestuje a kakaové bôby si osobne vyberá u pestovateľov. Na výrobu čokolády používa len čisté kakaové maslo bez akýchkoľvek prímesí rastlinných tukov, a trstinový cukor namiesto cukru repného. Nikdy nepoužíva vanilín ani umelé arómy. Všetky výrobky sú 100% bez prítomnosti geneticky modifikovaných organizmov.
Rodinná čokoládovňa Francois Pralus vyrába výnimočnú čokoládu už od roku 1955. Francois Pralus je čokolatiér, ktorý je známy svojimi netradičnými nápadmi a získal množstvo najrôznejšich ocenení ako napríklad Grand prix Festival International du Chocolat alebo Grand Prix d'Excellence International du Chocolat.
Čokoláda nemá rada teplo a nechceme, aby Vám dorazila roztečená či inak poškodená. Preto upravujeme odoslanie podľa aktuálneho počasia - snažíme sa odosielať balíčky v dňoch, kedy sú teploty nižšie a je pod mrakom. Preto pokiaľ nám nenapíšete, že trváte na odoslaní čokolády bez ohľadu na počasie, necháme zásielku pripravenú u nás a odošleme, až budú podmienky na odoslanie prijateľné.
Krajina pôvodu:
Dátový hárok
Priemerné nutričné hodnoty | na 100g |
---|---|
Energetická hodnota | 2448 kJ / 585 kcal |
Tuky | 44 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 28 g |
Sacharidy | 33 g |
z toho cukry | 26 g |
Bielkoviny | 9,4 g |
Soľ | 0,01 g |
Pôvod kakaových bôbov | Venezuela |