Rwanda Ordinary
Rwanda má jednu z najzaujímavejších kávových histórií. Je to miesto, kde sa vyrába vysokokvalitná káva.
Sektor kávy v Rwande napreduje implementáciou programov na zlepšenie kvality. Hlavným cieľom je pre Rwandu vyrábať vysokokvalitnú kávu, pretože krajina je obmedzená veľkosťou a plochou pod kávovníky.
Rwandská káva patrí medzi kávy svetovej triedy, už teraz súperí s najlepšími kávami Strednej Ameriky. V porovnaní so známou keňskou kávou je vyrovnanejšej chuti. V Rwande sa pestuje predovšetkým odroda Bourbon.
ACIDITA: ![]()
INTENZITA CHUTI:
STUPEŇ PRAŽENIA: ![]()
Pre atraktívnu chuť rwandskej kávy je charakteristická ovocná sladkosť, s kvetinovým charakterom a na konci s náznakom čaju.
Krajina pôvodu: ![]()
Dátový hárok
| Priemerné nutričné hodnoty | 10 g |
|---|---|
| Energetická hodnota | 142.25 kJ/ 34 kcal |
| Tuky | 0,056 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,037 g |
| Sacharidy | 6,5 g |
| z toho cukry | 5,2 g |
| Bielkoviny | 1,5 g |
| Draslík | 310 mg |






























